Автоматично регулиране и управление на корабните енергетични уредби (2015)

Автоматично регулиране и управление на корабните енергетични уредби (2015)

от 5,70 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиУчебник
Езикбългарски
Брой страници40

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Ръководството е предназначето главно за студенти и курсанти от специалности „Корабни машини и механизми, „Електрообзавеждане на кораба и „Океанско инженерство.

Упражненията са разделени на две групи, като едните са за лаборатория „FESTO, а другите са на стендове и модели, разположени в катедра „Корабни силови уредби, ВВМУ.
Лабораторията на фирма „FESTO е предназначена за практически занимания в следните области: пневматика, електро-пневматика, хидравлика, електро-хидравлика и комбинирани системи с управление от програмируеми логически контролери (ПЛК).

В настоящото ръководство са предвидени упражнения за курс „Основи на пневматиката със студенти и курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров, както и за тематични курсове с групи от неспециалисти в областта на пневмозадвижването и автоматизацията на корабни системи.
Разработени са примери за системи, използвани на борда на морски кораби, както и за системи с широк спектър на приложение.

Ръководството цели да повиши знанията и уменията на обучаемите, като за това се използва следният ред за провеждане на занятията:
1. Техническо задание – в него се описват изискванията към вида и начина на работа на системата.
2. Проектен етап – разработване на алгоритъм и избор на елементи за схемата. Тук се използват двата софтуерни продукта FluidSim-P и SluidSim-H, съответно за пневматика и за хидравлика. При необходимост се ползват дидактичеките материали, съдържащи се в програмите – филми, схеми и принцип на действие с анимирани клипове.
3. Тест на схемата и оптимизация. Софтуерът дава възможност схемите да се изпитат чрез симулация. При откриване на неизправности и/или неточности в изпълнението схемите могат да се коригират своевременно.
4. Финален етап – сглобяване на схемите на учебните дъски, чрез дидактически елементи. За целта се ползва изготвената и проверена вече схема.
Групите се разделят така, че на учебна дъска да не работят повече от трима души, а на компютър – повече от двама.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^