Авторитетът и свещеното (2000)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници86

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Питър Браун е известен историк на културата и един от най-нашумелите автори в тази област. Интересите му са фокусирани върху късната античност и ранното средновековие в региона на Средиземноморието. Проблемите, които засяга, са свързани с формирането на християнството, манталитета, всекидневието и социалния живот на човека през този период.

Тези три глави са версия на лекции, изнесени в Кеймбридж на 22, 23 и 24 ноември 1993...
Вярвам, че тези глави говорят за себе си достатъчно и без дълго въведение. Читателят все пак трябва внимателно да удържа в мисълта си, че тази книга наистина е едно изследване само на аспектите на християнизацията на Римския свят. Главите са тънки отрязъци, откъснати от огромното цяло от събития, които са положени в корените на по-голямата част от религията и културата на съвременна Европа. Концентрирах се върху „аспекти" по този начин не просто заради академичното предупреждение. А просто защото отдавна подозирам, че описанията на християнизацията на Римския свят са твърде подвеждащи, когато говорят за този процес като че ли е едно цяло, уловено в едно разбираемо описание; това, на свой ред, имплицира възможността за едно обгръщащо всичко обяснение.
Питър Браун
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^