Аз, разноцветната (ISBN: 9789542810605)

Аз, разноцветната (ISBN: 9789542810605)
Описание
Коя е Вероника Лазарова? - Талантлив млад човек - поет, художник, архитект. А в същността си тя е едно самотно и неразбрано момиче, показващо на света своята силна и борбена личност, но стаила дълбоко в себе си нежна и ранима душа. Амбициозна, смела и инициативна, копнееща най-вече за любов и обикновените човешки радости.

Говорим за нея в сегашно време, въпреки нейната трагична съдба, завършила с нелепа смърт. Тя е жива в сърцата на хората, които я обичаме, а чрез творчеството си ще продължи да живее и в съзнанието на всеки, докоснал се до нейната поезия.

Вероника е родена на 16 февруари 1981 г. в София. Баща й Лъчезар има голяма роля в изграждането на нейната личност и виждания, като в същото време я напътства в света на изкуството - литература, поезия и рисуване. Детските години на Вероника преминават в Монтана, където завършва основното си образование във II СОУ „Н. Й. Вапцаров" и средно образование в ГПЧЕ „Петър Богдан" с профил английски език.

Започва да пише стихове от ранна детска възраст, като проявява силно развито чувство за ритъм и създава ярки, запомнящи се поетични образи. Вълнува се от природата, от залеза на слънцето, от песента на дъжда и свежестта на утрото:

Бледнеят сънищата, мракът си отива.
Зората сипва се със вик на птица.
Небето в златен пурпур се облива,
стопява се последната звездица.

/ Утро/
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^