Баланс между работа и семейство (ISBN: 9789543217755)

Баланс между работа и семейство (ISBN: 9789543217755)

Баланс между работа и семейство (ISBN: 9789543217755)

от 16,15 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници412

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Младите работещи родители между възможностите и ограниченията
Постигането на удовлетворителен баланс между работата и семейния живот е важно предизвикателство пред съвременния човек – особено в жизнения етап на младостта, когато се преплитат преходите от образование към заетост и от родителско семейство към свой собствен дом и семейство. Промените в работата към по-голяма интензивност, нови технологии и гъвкавост се сблъскват с промените в семейните отношения към увеличаващо се многообразие от семейни форми и несигурност и по-високи изисквания към родителските грижи, създавайки напрежение и конфликти. Заедно с това нарастват, както очакванията, така и ресурсите за взаимно обогатяване между социалните роли на човека в двете жизнени области.

Книгата се основава на данни от емпирични социологически изследвания, проведени във фирми от сектора на услугите в осем европейски страни. Прилагайки сравнителна перспектива към жизнените стратегии на младите работещи родители, тя откроява влиянието на икономически, демографски и културни фактори от националния и организационен контекст върху доминантните модели на баланс в различни страни и компании. Книгата е предназначена за студенти и преподаватели, служители и родители, за всички, които се интересуват от проблемите пред качеството на личния живот и хармонията на социалните отношения.

Сийка Ковачева е главен асистент по социология и социална политика в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тя е изследовател и преподавател със значим опит в изследванията на младежта в Европа. Научните й интереси са в областта на младежките преходи към зрелост, междупоколенческите отношения, държавната подкрепа за младите безработни и по-общо, младежкото участие в социалната промяна.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^