Банкноти и мечти между кориците (ISBN: 9789542808619)

Банкноти и мечти между кориците (ISBN: 9789542808619)

Банкноти и мечти между кориците (ISBN: 9789542808619)

от 13,50 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЛитература, Наука
Езикбългарски
Брой страници418

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Масова книга и масово книгоиздаване
Кога и как от сакрална и елитарна вещ книгата се превръща в масмедия? Как става комерсиален, развлекателен и приятно-полезен продукт, запълващ свободното време, служещ за разтуха, за бягство от реалността, помагащ в решаването на екзистенциални, психически и интимни проблеми? Кои четива привличат грамотното човечество без оглед на възраст, класа, пол, занятие? Какви са маркетинговите, рекламните и жанрово-тематичните характеристики на масовата книга? Какво е роман-подлистник, розов роман, чиклит, криминале, черен роман, трилър, комикс? Има ли разлика между еротиката и порнографията и как да я разпознаваме?
 Тези въпроси, както и редица други, разглежда книгата на Алберт Бенбасат \"Банкноти и мечти между кориците\" - първото у нас изследване на теорията и историята на масовата книга и масовото книгоиздаване. Плод на дългогодишни проучвания, трудът прави подробен и задълбочен прочит на световните и българските литературни и издателски практики в областта на популярната и комерсиалната книжнина, откроява тенденциите и трансформациите в нейното съвременно глобално битие. Пренебрегван в продължение на дълги години, родният опит в създаването и издаването на масови книги е проследен във всичките му превратности от Възраждането до на наши дни. Детайлно разнищени са цензорската институция и тоталитарните \"заместители\" на масовостта, а т. нар. преход след 1989 г. е обгледан с очите на очевидец и участник.
 Комплексният академичен анализ на А. Бенбасат никак не е чужд на интригуващия разказ за съдбите и приключенията на чужди и български автори, произведения, издатели и книги от по-далечното и по-близкото минало до самото ни настояще. А накрая предпазливо надниква и в бъдещето.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^