Банско през Възраждането. Събития и личности (2009)

Банско през Възраждането. Събития и личности (2009)

Банско през Възраждането. Събития и личности (2009)

от 40,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска история, История, Военна история
Езикбългарски
Брой страници288

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата представлява родословно изследване със 142 илюстрации - цветни и черно-бели, репродукции, архивни снимки и факсимилирани документи.
Екатерина Бояджиева е дипломиран юрист в областта на авторското право. Работила е в редица културни институции. Като потомка на стария род на Хаджи Вълчо от Банско - един от забележителните дейци на XVIII век, на чието благородно дарителство нашата култура дължи изключително значими за българското присъствие на Атон паметници на архитектурата и изкуството - авторката пренасочва интересите си към Българското възраждане и неуморно все повече разширява периметъра на своите исторически проучвания. Плод на дългогодишните и всеобхватни исторически и родословни изследвания са нейните книги "Банско - неугасващи имена от Възраждането" /1002/, "Банско и Атон. Мисията на хаджи Вълчо, брата на Паисий Хилендарски, на прага на Българското Възраждане /2002/ и настоящия труд "Банско пез Възраждането. Събития и личности" /2009/. Публикувала е редица статии и научни съобщения в нашия периодичен печат. Във всички нейни издания най-обосновано с документални свидетелства са описани увлекателно събитията и делата на дейците от възрожденския период на нашата история /XVIII и XIX в. / и с научна безкомпромистност е изтъкната тяхната значимост за съхраняване на националното ни самосъзнание. Изследванията на Екатерина Бояджиева са ценен принос в българската историографска наука.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^