Барутен погреб (2005)

Барутен погреб (2005)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБългарска литература, Новела
Езикбългарски
Брой страници168

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Николай Ангелов е роден в гр. Габрово на 22 юли 1964 г. Завършва "Априловска гимназия" в родния си град и право в Софийски университет. Дипломира се през 1991 г. Оттогава е работил последователно като съдия, юрисконсулт и адвокат. Голямата му любов обаче си остава
литературата, която и днес е любимото му хоби. В студентските си години членува в Кабинета на младите писатели - студенти "Димчо Дебелянов" (КМПС при Студентски дом - София). Там се запознава с много от утвърдените днес автори - писатели, издатели и журналисти, като Георги Господинов, Александър Перпелиев, колективът на издателство "ПАН" и др.
В Габрово издава книгите си "Предател на щат" - сборник разкази (изд. 1994 г. ), "Ловът на души" (Книга за сектите) - научно-популярен очерк за съвременните секти у нас (изд. 1998 г. ). Публикувал е във вестниците "Български писател", "Литературен вестник", "Век 21 " и др. , в списанията "Съвременник", "Пламък", "Общество и право", "Вселена/Наука и техника", "Космос". В бр1 на сп. "Съвременник" за 2003 г. бе публикувано есето му "Балканска сюита - притчи за национализма, част от настоящия сборник.
Пиесата му "Балада за Джон и Убиец" (моноспектакъл) бе поставена и играна в Драматичен Театър "Рачо Стоянов"- Габрово през сезона 1996-1998 г. Същата бе представена и в НДК - София на ежегодните Пролетни празници на културата - 1998 г.
Носител е на награди от националните студентски литературни конкурси - 1 988 г. в гр. Шумен, 1 990 г. - в гр. Пловдив, както и на наградата на МОНТ за книга на автор студент за 1 995 г. ("Предател на щат");
Настоящият сборник бе отличен с ежегодната награда за проекто-ръкописи на издателство "ПАН-ВТ" за белетристика от 2001 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^