Беласица. Пътеводител: България - Македония - Гърция (ISBN: 9789549959574)

Беласица. Пътеводител: България - Македония - Гърция (ISBN: 9789549959574)

Беласица. Пътеводител: България - Македония - Гърция (ISBN: 9789549959574)

от 10,95 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Пътуване, Туризъм
Езикбългарски
Брой страници252

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Този пътеводител е педназначен за любители на приключения, които са готови да пътешестват до една непозната и привлекателна дестинация, включваща три държави - България, Македония и Гърция. Книгата представя възможностите за туризъм в Беласица и нейното подножие. Въпреки че акцентът пада върху България, пътеводителят е разделен на три части и поднесената информация за съседните страни дава възможност за сравнително пълна представа за района.
За България е направена обща характеристика на планината - физикогеографска, геоложко развитие и релеф, климат, води, растителен и животински свят в природен парк "Беласица". Включена е накратко историята на района както и интересни факти за културата и бита на хората.
За трите държави общата структура има следния модел: туристически забележителности на района /природно обекти, църкви и манастири, археологически и исторически обекти, музеи и информационни центрове/; населени места; туристически маршрути; празници и фестивали; кухня. Включени са и места за настаняване и хранене, важни телефонни номера, транспорт, гранични контролно-пропускват
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^