Бележити българи, том 1, 2, 3 (ISBN: 9789545741074)

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Легендарни герои от хилядолетното минало на нашите земи, знакови владетели на Древна Тракия, знаменити императори и пълководци от тракийско потекло, велики канове и царе на средновековна България, гениални духовни водачи, даровити творци и културни строители, харизматични герои и въстанически предводители, повече от 360 уникални илюстрации - експонати от наши и световни музеи, картини и миниатюри, древни паметници и възстановки.

В тези богато илюстрирани енциклопедични книги пред вас ще оживеят вълнуващи портрети на онези "световни имена", които са неотменна част от историческото ни наследство и на най-значимите личности от епохата на Българското средновековие. Имена на древни герои като Спартак, на велики владетели като създателя Аспарух, цар Симеон Велики и цар Иван Асен II, на личности като Петър Делян и братята Асеневци... И разбира се, гениалните духовни водачи и културни строители Константин-Кирил и Методий, Климент и Наум, св. Иван Рилски и поп Богомил, Евтимий Търновски и боянският майстор Василий... Ще откриете съвременната гледна точка за тези знакови фигури от нашето минало и цялостна оценка и преоценка на ролята им в многовековната ни история. Ще се запознаете с личностите, които трябва да познава всеки българин.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^