Бележити българи, том 4, 5, 6 (ISBN: 9789545741081)

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Знакови герои на епохата, духовни водачи и даровити творци, титаните на българската революция, повече от 360 уникални илюстрации - експонати от наши и световни музеи, картини и миниатюри, исторически паметници и възстановки.

В тези богато илюстрирани енциклопедични книги пред вас ще оживеят вълнуващи портрети на най-значимите личности от епохата на османското робство - цар Константин Видински, хайдушките войводи и въстанически предводители - Чавдар, Страхил, Карпош, Георги Пеячевич... Личности като монаха Паисий с малката му "историйца" и неговия приемник Софроний, като гениалния зограф Захарий и прочутия първомайстор Колю Фичето, като първобудителя Васил Априлов и "бащата" ва ъбталдсия меднвис д-р Иван Богоров, като "невъзможния" Георги Раковски, като Любен Каравелов - "душата на младите поколения"... И разбира се, като най-свидния син на България и апостол на изстраданата ни свобода Васил Левски и огнения поет, публицист и харизматичен бунтар Христо Ботев... Имена, чието верую е кратката и ясна формула "Свобода или смърт!" Ще откриете съвременната гледна точка за тези знакови фигури от нашето минало и цялостна оценка и преоценка на ролята им в многовековната ни история. Ще се запознаете с личностите, които трябва да познава всеки българин.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^