Бележити българи, том 7, 8, 9, 10 - комплект 4 тома (ISBN: 9789545741098)

Бележити българи, том 7, 8, 9, 10 - комплект 4 тома (ISBN: 9789545741098)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Тегло1768

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Политиците, владетелите и стопанските дейци на модерна Балгария, организаторите и защитниците на Съединението и Независимостта, титаните на борбата за освобождение на Македония и Одринска Тракия, прославените военачалници на епохата, класиците на българската литература и изобразително изкуство, звездите на родната опера, театър и кино, знакови имена на науката и спорта. Повече от 480 уникални илюстрации - музейни експонати, картини и гравюри, безценни архивни фотографии и исторически паметници.

В тези богато илюстрирани енциклопедични книги пред вас ще оживеят вълнуващи портрети на най-значимите "строители на съвременна България". Личности, изпълнени с решимост да обединят разпокъсаното Отечество, да постигнат неговия пълен суверенитет, стопански и културен възход, като Стефан Стамболов, Петко Каравелов, Александър Малинов, Иван Буров и цар Борис III, като Гоце Делчев, Тодор Александров, ген. Никола Иванов... И разбира се, могъщите таланти Иван Вазов, Димчо Дебелянов, Владимир Димитров-Майстора, Апостол Карамитев, Гена Димитрова... Имена, които издигат българската култура до висотите на европейската цивилизация. Ще откриете съвременната гледна точка за тези знакови фигури от нашето минало и цялостна оценка и преоценка на ролята им в многовековната ни история. Ще се запознаете с личностите, които трябва да познава всеки българин.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^