Бенедикт ХVІ: Сподвижник на истината (ISBN: 9789549992076)

Бенедикт ХVІ: Сподвижник на истината (ISBN: 9789549992076)

Бенедикт ХVІ: Сподвижник на истината (ISBN: 9789549992076)

от 6,30 лв 2 оферти
Описание
Увод към неговият живот и мисъл

Папството е най-старата и най-успешна световна институция. Тя е оглавявана от папата, който е и символ на единството на Католическата църква. Иозеф Ратцингер беше втората по влияние личност в Църквата през понтификата на Йоан Павел II. Човек с опит и изключителен интелект, той беше избран да служи на Църквата като папа. Сега Бенедикт XVI може да бъде разбран, докато преди, като Префект на Конгрегацията за доктрината на вярата в Рим, той трябваше да работи зад закрити врати.
Кой е човекът Бенедикт и какъв е неговият дух? Вече има издадени студии за Иозеф Ратцингер, за неговата мисъл и живот, но никой досега не е обяснил как двамата се обединяват в една личност. Книгата прави точно това - тя показва човека, разкрива неговата мисъл и дава възможност на читателите сами да преценят тази загадъчна и вълнуваща личност.
Лоурънс Хеминг изучава трудовете на Ратцингер от дълги години. Той изследва в детайли папството и събитията, довели до избора на настоящия папа. Създава очарователен и топъл портрет на Светия отец, което прави този високоинтелигентен човек достъпен за по-широката аудитория.
Бенедикт XVI обяви, че ще бъде "прост и скромен труженик на Божието лозе" и така отрано показа прямотата на своя подход - страстен и явен защитник на вярата, който същевременно е и човек, готов да слуша.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^