Беседи с младите (2010)

Беседи с младите (2010)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиБългарска история, История
Езикбългарски
Брой страници332

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Срещи и разговори на Димитър Талев, Христо Радевски, Георги Караславов, Никола Фурнаджиев, Камен Калчев, Емилиян Станев (1958–1962)

Поредицата „ЧЕРВЕНО НА БЯЛО: Литературен архив на НРБ, КНИГА ВТОРА
Поредицата „ЧЕРВЕНО НА БЯЛО: Литературен архив на НРБ се стреми да запълни съществена част в днешното (не)знание за литературата на Народна република България (1946–1990). Представя важни проблемни зони, реконструирани чрез издирвания в архивни фондове и в периодични издания. Изгражда общи историко-културни контексти – средищни за литературната история на българския комунизъм.
В поредицата се обнародват непознати или по-малко познати архивни материали, формират се нови тематични ядра за изучаване на българската литература от втората половина на ХХ век, гради се документалният фундамент на следващи изследователски практики.
Поредицата „ЧЕРВЕНО НА БЯЛО е част от научноизследователск ата програма „Литературата на Народна република България (1946–1990), реализирана от департамент „Нова българистика на НБУ, която работи както за публикуването на документални текстове, така и за тяхното критическо представяне.

Сборникът "Беседи с младите" представя беседи на Димитър Талев, Георги Караславов, Христо Радевски, Никола Фурнаджиев, Камен Калчев и Емилиян Станев, като към тях са добавени и стенограми от два разговора на ръководството на СБП с млади български писатели в годините 1958–1962. Текстовете в книгата демонстрират как чрез модела „беседа с младите се упражнява специфична административно-педа
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^