Беседи със свети Августин (ISBN: 9789543213108)

Беседи със свети Августин (ISBN: 9789543213108)

Беседи със свети Августин (ISBN: 9789543213108)

от 12,60 лв 3 оферти
Описание
Отец Яцек Салий, доминиканец, професор, е ръководител на Катедрата по догматична теология в Университета „Кардинал Стефан Вишински във Варшава. Той е един от най-известните познавачи на християнското Средновековие и преводач на Църковните отци, учители и писатели. Отец Салий е вече познат на българските читатели от книгата Божиите заповеди като един чувствителен и отзивчив спътник на съвременния човек по пътя за Емаус (Лук. 24:13-35).

В книгата отец Салий задава на св. Августин основни за християнската вяра въпроси. Отговаря им чрез кратки, но красноречиви откъси от произведенията на великия християнски богослов, които в по-голямата си част са недостъпни за българския читател, защото още не са дочакали свой превод на български език. Много от отговорите, отразяващи съмненията и търсенията на човека от прехода между Късната античност и Средновековието, са поразяващо актуални днес.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^