Без право на живот (ISBN: 9789544990114)

Описание
Двуезична книга на български и руски език

Кретали Саубанов е балкарец по националност. Роден е през 1955 година в Киргизия, по време на сталинското изгнание на народа му. Служи в Съветската армия, Въпреки депортацията на балкарския народ, въпреки трудните условия за живот след изгнанието, той намира сили в себе си да постъпи в най-добрия университет на СССР и да получивисше образование в Ленинградския държавен университет „Жданов". Той е майстор на спорта на СССР, историк, философ и публицист.
Под перото му са излезли повече от 70 научни труда, като много от тях са преведени на английски, арабски, испански и френски.

След разпада на Съветския съюз е принуден да напусне Русия заедно със семейството си. Почти 20 години живее и работи в Белгия, където основава семейна консултантска фирма.

През 2001 година е награден с белгийския орден „За принос в развитието на търговските отношения между Изтока и Запада". В продължение на 10 години е президент на международната асоциация "ИЗКУСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ - МОСТ НА МИРА" (ART SANS FRONTIERES - PONT DE LA PAIX), основател и издател е на списанието „АВАНГАРД" (AVANT-GARDE). Азретали е близък приятел на Чингиз Айтматов, който работи като посланик на Киргизия в Белгия през тези години. Тази дружба дарява двамата съотечественици с възможността да обсъждат злободневните проблеми на съвремието.

През 2010 година се премества със семейството си в България родината на неговата съпруга.
Днес Азретали продължава да се занимава с бизнес, с обществена и научна работа. Той обича изкуството, природата и животните, увлича се по фотографията. Мислите му се простират далеч извън пределите на конкретната територия, време и обстоятелства. Той е на мнение, че човекът още не се е издигнал до понятието „Човек", затова хората все още не могат да направят този свят съвършен, да избавят Земята от войни, да спасят човечеството от страдания, да нахранят гладните, да се погрижат за четириногите си приятели - кучетата и котките, които не по-малко от хората заслужават да живеят и да бъдат щастливи.

Посвещавам тази книга на най-близкия си човек, на единствения ми приятел и съратник-на моята съпруга Елена Саубанова, разделила смен нелеката ми участ.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^