Безпилотни летателни апарати. Състояние и перспективи (2009)

Безпилотни летателни апарати. Състояние и перспективи (2009)

Безпилотни летателни апарати. Състояние и перспективи (2009)

от 8,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиТехнология, Военна история
Езикбългарски
Брой страници136

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

От края на ХХ век във военинте конфликти все по-често се използват безпилотин летателни апарати за изпълнение на задачи, свързани с бойното осигуряване на войските.
Развитието на технологиите в самолетостроенето и най-вече на електрониката доведе до създаване на безпилотин летателии апарати с различно предназначение. Засега в бойните действия най-често се използват такива за наблюдение и водене на въздушно разузнаване, за радиоелектронно противодействие, за лазерен подсвет на целите, за коригиране на огъня на артилерията, за ретранслиране на сигналите и др. Сериозни резултати са постигнати в опитите да се въоръжават безпилотни летателни апарати с управляеми ракети „въздух-земя" и„въздух-въздух" за поразяване на земин и въздушни цели.
Опитът от войните в Персийския залив и на Балкаинте показа изключгителните възможности, разкриващи се при масовото използване на безпилотните летателни апарати на всички инва - стратегическо, оперативно и тактическо. Това дава тласък за ускорена разработка на програмите, особенно тези, свързаин с въздушното разузнаване.
В последните годиин безпилотните апарати се използват и за невоенни цели от развитите в авиациоино отношение страни, като им се възлагат за изпълнение задачи, отнасящи се до наблюдеинето на газопроводи, електропроводи, възникнали пожари, екологични замърсявания и др.
В книгата е направен опит да се проследят възникването, съвременното състояние и перспективите за развитие на безпилотинте летателни апарати. Въз основа на публикуваните материали е анализирано и участието им в последните локални конфликти.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^