Библейски пътеводител към Исус (2010)

Описание
Ключови думиРелигия
Езикбългарски
Брой страници128
Тегло594

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Издателство: Библейска лига България
Град на издаване: София
Преводач: Александра Туртова
Налични бройки: повече от 1
Ширина: 200 мм
Височина: 246 мм
Дебелина: 15 мм
Корици: твърди
Ключови думи: Библейски пътеводител към Исус, библейски енциклопедии

Няма друг човек в историята, който така да буди възхищение в хората през вековете, така да ги привлича и вдъхновява, както Исус, и същевременно няма друг, който така да предизвиква гнева на опонентите си. Роден в обикновено юдейско семейство, в малка окупирана провинция в Близкия Изток, Исус прекарва първите тридесет години от живота Си в сянка. Като всеки обикновен човек, Той работи, храни се, смее се, спи, и като всеки праведен юдеин, почита Бога. Но идва ден, когато излиза от сянката, за да изяви Себе Си на обществото. Заявява, че Божието царство е дошло и призовава хората към нов начин на живот. Той предизвиква смут (за добро или за зло, зависи от гледната точка), където и да отиде, докато накрая властите, обзети от завист, безцеремонно Го екзекутират по най-позорния начин.

Така тази история би могла да свърши дотук. Да, но тя продължава. Само след три дни Христовите ученици, които да вчера тънели в отчаяние, започват да разказват на всички, че Исус е жив и е възкръснал от смъртта. Твърдят, че е прекарал заедно с тях четирдесет дни, след което славно се възнесъл на небето и десет дни по-късно, им изпратил Святия Си Дух. Само за период от двадесет години Неговите апостоли занасят това послание да всеки голям град в Римската империя, а така също в Африка и Индия.

Днес Христовите последователи надхвърлят 2 милиарда - една трета от населението на света. И всичко започва с един мъж, чиято дейност продължава едва три години и се развива в далечна провинция на Близкия Изток. Мъж, който така и не написва книга, нито участва в телевизионно шоу.

И така какво се крие зад този успех? Какво е онова, което променя изцяло първите ученици? Те биха казали, че отговорът е прост - Исус, Който надминава всичките им очаквания, Исус, Който не е просто пророк или религиозен учител, но личност - самият Бог в плът.

Тази книга разглежда това, което Библията казва за Исус. Тя не изисква предварителни знания по темата и е написана на достъпен език. Това я прави прекрасно помагало за онези, които искат да задълбочат познанията си за християнството или сега се запознават с него. Тематично е подредено онова, което Новият Завет казва за Исус, като информацията е представена на фона на историческите събития от Неговото време. Ще научите повече за личността на Исус: за това, което Той казва, прави, както и защо го прави, какво мисли за Себе Си, и какъв е по характер.

Независимо дали изучавате християнска вяра или сте последовател на Христос от дълги години този Библейски пътеводител към Исус може да ви помогне в опознаването на Този, за Когото християните твърдят, че е Бог, добър и милостив, Който идва сред нас.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^