Биомаса, биогаз, биошлам в енергетиката на антропогенни екосистеми (2013)

Биомаса, биогаз, биошлам в енергетиката на антропогенни екосистеми (2013)

от 21,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕкология
Езикбългарски
Брой страници560
Тегло861

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Д-р Ботьо Захаринов е доцент по екология и екологичен мониторинг в Нов български университет. Автор е на 2 монографии и над 50 публикации в България и чужбина, посветени на проблемите на опазването на околната среда, както и на "Специализиран терминологичен справочник по екология" и редица електронни учебни помагала.
Книгата представя резултати от научни изследвания и научни постижения в областта на екологичната биоенергетика и използването на биомасата като енергоносител - предмет на десетгодишни изследвания. Разглежда се биоенергетиката на екосистемно и биосферно равнище и реалните възможности за разработване на технологии за производство на енергия от биомаса, както и на продукти за повишаване на почвеното плодородие.
Монографията може да се ползва и като учебно помагало от студентите на НБУ, обучавани в бакалавърските програми "Науки за Земята и алтернативни енергии" и "Екология и управление на околната среда", а също и в магистърските програми "Геотехнологии и възобновяеми енергийни източници", "Екология и устойчиво развитие" и "Екологичен мениджмънт", както и за подготовка на докторанти и студенти от сродни програми на НБУ и други университети в страната.
Може да бъде полезна и за широк кръг учени и специалисти, работещи по проблемите на възобновяемата енергетика у нас.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^