Бисерната броеница на Сарасвати (ISBN: 9789549694161)

Бисерната броеница на Сарасвати (ISBN: 9789549694161)

от 12,60 лв 3 оферти
Описание
Поредицата "Притчите на Изтока - психотерапия на ежедневието" е научно-популярно четиво. В нея в достъпен вид е изложена психологията на дълбините, илюстрирана с притчи, митове, приказки и сказания на източните народи.

Книга първа:
"Бисерната броеница на Сарасвати"
"Човекът изглежда слаб и безпомощен пред превратностите на съдбата, но ако се вгледаме по-добре, той притежава средства с които да надмогне чувството си за безвъзвратност. "
108 индийски, ирански, японски и китайски притчи очертават силуетите на психологическите закономерности:
в смут и безнадеждност,
за правилната обхода с хората,
за бивалиците и небивалиците в любовта,
в търсене на смисъла на живота.

Книга втора:
"Денят на Брахма"
Основните персонажи в индийската митология са разгледани като олицетворение на дълбините на нашия психичен живот. Преразказаните сказания са разтълкувани като сага за тъмните и светли страни на психе.
"Митовете (притчи за богове) ни учат че всеки човек може да бъде и е герой. На своето малко и невзрачно място в Поднебесната, той поема трудното приключение наречено живот. "

Книга трета:
"Когато белият жерав разтвори крилете си" Хилядата имена на красотата, в приказките и митовете на Китай, Япония, Корея, Индия. Или разказ за едно пътуване до Япония, което хвърля естетиката на космическата хармония "ва".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^