Бизнес стратегия (2005)

Бизнес стратегия (2005)
Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Мениджмънт, Право
Брой страници334

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Същността на процеса, благодарение на който се взема окончателното решение, остава загадка за наблюдателя, а понякога и за самия индивид, който го взема... В хода на този процес винаги ще има неясноти и бели петна - загадъчни дори за тези, които са силно ангажирани с него. \"
Джон Ф. Кенеди

Историята на бизнеса е богата на стратегически решения, които обаче, независимо от мащаба си, нерядко са били недобре обмислени и следователно — катастрофални. Тази книга проследява цялостния процес на вземане на стратегически решения - силите, които влияят върху тези, които вземат решенията, възможните капани, критичните моменти, когато е наложителен рационален подход. Разглеждат се ситуациите, в които е нужна интуиция, както и техниките, които ще помогнат на мениджърите да достигнат до стратегически правилни и солидни решения, и въпросите, на които ще трябва да си отговорят, преди да стигнат до решението.

Джереми Курди е автор на свободна практика и бизнес консултант. Работил е с различни големи корпорации, издателски къщи, бизнес школи и професионални асоциации в Обединеното кралство и чужбина, сред които личат имена като HSBC, John Wiley & Sons, The Economist Conferences, IMD и Chartered Management Institute. Курди е магистър по международни отношения, автор е на десет книги за бизнеса и редица статии в специализирания печат.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^