Бялата гвардия (ISBN: 9786191610846)

Още оферти

Описание
Елитен руски офицер охранява президент в Южна Африка

За втори път руската литература ражда творба със заглавие „Бялата гвардия. След книгата на Михаил Булгаков сега бе издадена романна трилогия, написана от Александър Бушков, един от най-четените руски писатели днес. Тя излиза по повод 20-годишнината от първата поява в литературата на любимия герой Кирил Мазур и 10-годишнината от българския превод на първия роман с него („Лов на пираня). Александър Бушков и изд. „Персей предлагат тройна среща с героя. Това са три романа, споени не само от присъствието на Мазур, но и от други нишки, вплитащи се ведно и майсторски изтъкани от популярния руски писател.

В първия роман, дал и заглавие на трилогията - „Бялата гвардия, действието се развива във времето на Горбачов. Елитният офицер от руските специални военноморски части Кирил Мазур е изпратен с колегите си в бивша френска колония в Западна Африка. Страната има ценни диамантени находища и това изостря апетита на великите сили към държавицата, раздирана от племенни вражди и религиозни суеверия. Местният президент, изживяващ се като Баща на нацията, се хвърля в прегръдките на съветските другари, без да знае, че системата скоро ще се пропука. И тъй като постоянно е обект на покушения, руските бойци трябва да направят всичко възможно да го опазят. Облечен в белоснежен смокинг, Мазур става част от елитната бяла гвардия на президента. Но опасностите дебнат отвсякъде - в лицето на невинно дете или съблазнителна красавица...
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^