Бялото слънце на пустинята (ISBN: 9789549390094)

Бялото слънце на пустинята (ISBN: 9789549390094)

от 12,56 лв 2 оферти
Описание
"През това време в Русия избухнаха две революции - Февруарската и Октомврийската. По-точно революцията беше само една - Февруарската, а през октомври стана преврат, който вече впоследствие, след като се усетиха, болшевиките обявиха за Великата октомврийска социалистическа революция... "

Дори само тези изречения на Валентин Ежов и Рустам Ибрахимбеков предопределят съдбата на романа им "Бялото братство на пустинята" - забранен от цензурата. През 1970 г. едноименният филм обира овациите и се превръща в класика, но в него е едва 30% от същината на книгата. Разказът за пътешествието през пустинята на червеноармееца Сухов, напомнящ Дон Кихот е неистов стремеж към изконни човешки ценности - любов, семейство, лична и религиозна свобода, противопоставени на бруталната комунистическа пропаганда.

Писан през 60-те години на ХХ в. , романът впечатлява със своята актуалност. Героят Сухов е в пъти по-релефен и автентичен от съвременните американски екшън герои.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^