Бюро за намерени вещи (2006)

Бюро за намерени вещи (2006)
Описание
Забравени предмети събират прах по дългите лавици на бюрото за намерени вещи, търпеливо очакват стопаните си и с надежда поглеждат към отварящите се врати.
Двадесет и четири годишният безделник Хенри Неф, издънка на заможно семейство, категорично отказва да се издига по социалната стълба и от всички варианти избира безгрижната работа в бюро за намерени вещи на гарата, където всеки ден пристигат най-различни неудачници: отчаяна дебелана, загубила годежния си пръстен, цирков артист, забравил куфарчето с реквизита, изпаднал от влака руски математик – дълга поредица от симпатични маргинали, които не могат да се впишат в ритъма на съвременния живот.

Ленц е написал роман за скромното обаяние на всекидневието, за грижовното отношение към заобикалящите ни вещи, към случайните познати и близките хора. Героите му живеят в странен свят, където всеки губи нещо и кой знае защо не го и търси.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^