Описание
Книгата ни запознава с моменти от живота на проф. Богдан Филов (1883-1945) - личност, съчетала в себе си двете лица на талантливия, градивен учен и злополучния политик.

Семейството, младежките години в Карлово и София, школата на германските университети, мощното нахлуване в българската археология в началото на изминалия век, изявеният стремеж да помага на българската култура и наука, професионалното издигане и академичното признание, неочакваното за мнозина стремително изкачване до политическите върхове на Царство България в края на 30-те и началото на 40-те години на XX век и един трагичен житейски крах. За всичко това става дума в книгата, която се опитва да помогне за сглобяването на пъзела наречен „жизнен път, научна и политическа кариера на професор Богдан Филов".

Мария Златкова е родена през 1956 г. в гр. София. Завършила е история в Софийския университет „Св. Климент Охридски" през 1978 г. От 1979 г. е на работа в Националния исторически музей, София.

Обект на изследователски интерес на авторката през последните години са били теми и личности от обществено-политичес
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^