Болести на дебелото черво (1999)

Болести на дебелото черво (1999)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиМедицина
Езикбългарски
Брой страници264

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

През последните едно-две десетилетия колопроктологията се разви невероятно бързо на фона на изтичащото хилядолетие. От малки раздели в ръководствата за студенти и лекари, днес разполагаме с отделни солидни ръководства и монография на различни езици. Този „бум""в натрупването на нови знания се дължи най-вече на фибросигмоидо- и фиброколоноскопията, рентгеновото изследване по метода на „двойния контраст"", електрофизиологичнит е и хистоморфолигичните методи на изследване. Не по-малко значение има нарастване честотата и социалната значимост на рака на дебелото черво, хроничните възпалителни заболявания на червата и някои инфекциозни заболявания.
Клиничната практика обаче сериозно изостава от посоченото развитие. Сега, както и в началото на столетието, откриването на рака в повечето сегменти на дебелото черво „закъснява"" с шест и повече месеци от възникването му, а преживяемостта на оперираните след пет години е ужасяващо ниска.
В настоящата монография е направен опит да се изло¬жат системно утвърдените и новите, но съществени постижения в етиопатогенезата, морфологията, клинико-инструментал
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^