Борис Георгиев: Светлина върху творчеството на художника (ISBN: 9786199035214)

Борис Георгиев: Светлина върху творчеството на художника (ISBN: 9786199035214)

от 48,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИзобразително изкуство, Рисуване
Езикбългарски
Брой страници352
Тегло2446

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

През 2014 г. се навършиха 126 г. от рождението, а през 2012 г. се навършиха 50 г. от кончината на великия български художник Борис Георгиев.
Нашият народ и поклонниците на неговия изключителен талант имаме дан към тази велика планетарна личност.
Борис Георгиев е патриарх на изобразителното изкуство. Със своята палитра художникът възпява и изследва човешкатат душа, която е Божествена частица от Величието на Бога - Твореца на всичко видимо и невидимо във Вселената. Величието на гения, силата на духа му дават възможност да контактува с бедни и богати, с високопоставени люде и с индийските парии и да възприема всички като свои братя.
Чистотата на душата му позволява да прозре дълбоко в човешките сърца, да почувства мъката и страданието, величието и падението на епохата, в която живее. Благодарение на извисения си дух успява с майсторство да възпее красотата и ценностите на душите. Затова с гордост можем да кажем, че е гений. Художникът, приел съдбата на скитник-мечтател - певец на чистата и свята човешка душа, успява да долови нежните струни на душевността и в багри и линии да покаже Божественото й величие.
Със своето изкуство се е стремял да покаже, че и ние, българите, сме сътрудничили в областта на човешките идеали за Правда, Красота, Добро и Мир.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^