Божествена комедия (2012)

Описание
 Данте черпи материала си непосредствено от живота и от политическите условия на своето време. Изворът на човешките му страсти и на мощната му фантазия блика направо от качеството му на гражданин на Флоренция и на Италия и на човек от XIV век.
Божествена комедия е съставена от три части,  Inferno (Ад),  Purgatorio(Чистилище) и Paradiso (Рай), всяка от които има съответно 34, 33 и 33 песни.
Първа част,  Ад, е най-популярната и често е публикувана под заглавието Дантевият Ад. Първа песен служи като въведение към цялатаБожествена комедия и така всяка част става с дължина от точно 33 песни. Числото 3 е важно, символизирано от дължината на всяка част. Също така три е и святото число на Троицата. Начинът на създаване на римата в произведението е, според много критици, за да се подскаже, че за да продължи напред, човек трябва да се върне назад. Това, че сборът на песните е точно 100, също не е случайно. И трите произведения завършват с думата "stelle" (звезди).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^