Бур-гурски апокрифи (2011)

Бур-гурски апокрифи (2011)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор, Философия
Езикбългарски
Брой страници208

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Герил Сивер постоянно чувства в тила си дъха на ционските \"мъдреци\"... Съвременниците ни, изпреварени с цяло столетие, трудно биха го разбрали. Той притежава три основни качества, при стиковката на които се усъвършенства трансцендентен ум: интуиция, анализ и синтез. Пристъпва към декодирането на мистичните за нас, наследени от доктрини на древния свят, след като придобива необходимите знания от техническите науки, философията, езикознанието. Ползва и \"нетривиални\" за европейските езици и най-важното - той е пребивавал в страните на описваните в \"апокрифите\" му събития.
По волята на \"Танг-Ра\" авторът е участвал в научни симпозиуми в страни от двете полушария. Предизвикваните от него (от характера на дейността му, отразяваща и геолого-археоложката симбиоза) научно целенасочени историко-етимоложки дискусии с иноземни колеги са отразени нестандартно в изложените тук пътеписи. Основно се обсъжда генезисът и синонимността (пречупени през призмата на разработения от него алгоритъм \"Етимоложки директор на Бур-гурска еманация\") на представляващите интерес за родолюбивите българи топоними (оро-, хидро- и бургоними), тео- и етноними, низби, епо- и антропоними, зоо- и флороними, съхранили се по неведомите друмища на бур-гурските държавно-строителни ядра.

д-р Марин П. Димитров, директор на РИМ, Балчик
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^