Бурите на Шекспир (ISBN: 9789548598521)

Описание
Искра Николова има публикации в областта ма литературата, театъра, културознанието, хуманитаристиката. Превежда от английски и немски, преводач е на няколко книги, а също и на много пиеси, статии, есета.
Автор на книгите „Modus Operandi или принципът на колажа" (2002 г. ), „Текстове в движение - проблеми на превода и адаптацията" - награда „Икар" (2005 г. ) и „Страници и сцени: Теории, практики и жанрови развития на съвременната драма" -награда „Икар"(2009 г. )

В „Бурите на Шекспир" са събрани студии и статии по проблеми, които са в обсега на изследователските и академични интереси на автора. Книгата се състои от три раздела, които формират събирателните точки на различните теми, застъпени в тези текстове. В тях ce разглеждат във взаимосвързаност въпроси на литературата театъра и техните пътешествия през културите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^