Бъдещето на българския език от историческо гледище (2006)

Бъдещето на българския език от историческо гледище (2006)

Бъдещето на българския език от историческо гледище (2006)

от 13,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Наука
Езикбългарски
Брой страници344

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Иван Харалампиев (род. 1946 г. ) е доктор на филологическите науки и редовен професор по история на българския език във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" - най-големият извънстоличен държавен български университет. Той е автор на редица трудове, сред които са и книги като Езикът и езиковата реформа на Евтимий Търновски (1990), Строители на стария български книжовен език. Търновска книжовна школа (1995), История на българския език (1999, в съавторство с Дора Иванова-Мирчева), Бъдещето на българския език от историческо гледище (Върху морфологичен вариант) (1997) и др. Предлаганата книга е трето, допълнено издание на изданието от 1997 г.
В тази своя книга Ив. Харалампиев прави опит да докаже, че историята на езика не е само наука за неговото минало, а изобщо за развитието му, което означава, че познаването на законите на езиковия развой дава добра възможност да се надникне и в бъдещето на най-доброто средство за човешко общуване.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^