България преди, днес и утре (2013)

Описание
Силни са думите, написани от медийната легенда професор Юлиан Вучков-доктор на филологическите науки, любимец на телевизонната аудитория, автор на 30 книги за различни области от живота: художественото творчество, медийния фронт, политиката и социалните проблеми на обществото.

Професорът, както всички го наричат с уважение, респект и очакване за нещо изненадващо и типично само за неговата емоционална натура, е един от изчезващите видове на истинските, искрени и сводоболюбиви критици с уникално, до болка остро, майсторско перо. Преподавал е в няколко университета, където чете лекции по история на драматугията, теория на художествената култура, теория на телевизионното изкуство. Почетен професор е на УНСС и на Университета по библиотекознание и информационни технологии. Почетен доктор е на Военно-медицинската академия.

В книгата „България: преди, днес и утре" професор Вучков осветлява най-интересните страни на българската действителност през изминалите 70 години и най-вече през последния четвърт век. Тя е своеобразна енциклопедия, написана на един дъх и се възприема като динамично развиващ се роман за съдбата на нацията ни и за облика на съвременния свят. Тази книга е такъв зов към всички поколения, че всеки един българин да види огледалното си отражение в нея, да усети своето място, роля и шанс да подаде ръка за достойно бъдеще. От нея се учи толкова много, че когато я прочетем, преглътнем неприятните истини, приемем критиката, наведем глави пред грешките и отсеем положителните възможности, ще прегърнем България и ще спечелим състезанието, в което професорът ни мотивира да участваме.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^