Българо-хърватски политически и културни отношения през вековете (ISBN: 9789543262601)

Българо-хърватски политически и културни отношения през вековете (ISBN: 9789543262601)

от 22,50 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиИстория
Езикбългарски
Брой страници500
Тегло796

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сборник в чест на 75-годишнината на Румяна Божилова

На фона на традиционните представи за миналото на балканските народи, стигматизирани с метафората за "Барутуния погреб" и помрачени от войни и противоречия, всяка проява на добросъседство, взаимност и солидарност се откроява още по-ярко. Сред тях най-ярко и красиво се открояват историческите връзки между българи и хървати.

Столетия наред те се развиват в руслото на политически, стопански и културни взаимоотношения, които са ууникални не само за Балканите, но и за цяла Европа, и биха правили чест на европейската история, ако се познаваха в тяхната цялост и многообразие.

Настоящият сборник е плод на дългогодишно научно сътрудничество между български и хърватски учени, за да служи именно на тази мисия - да допълни целостта и да разшири многообразието на познанието ни за българо-хърватските взаимоотношения през вековете като част от културното наследство на Обединена Европа.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^