Българска литература (1918 - 1945) - том 1-ви (2004)

Българска литература (1918 - 1945) - том 1-ви (2004)
Описание
Ключови думиУчебник
Брой страници464

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Проф. дфн Иван Сарандев работи в Института за литература при БАН и преподава в ПУ "П. Хилендарски". Утвърждава се като специалист в областта на литературната история и анкетиране и българския литературен авангард. Двете му монографии за Йордан Йовков го наложиха като общопризнат познавач на Йовковото творчество. Ръководител е на проблемната група "Литературни анкети" към Института за литература, подготвила и издала 35 анкети за изтъкнати писатели. Сам е автор на анкети за Емилиян Станев, Дора Габе, Елисавета Багряна и Валери Петров.

Университетският учебник на проф. Иван Сарандев "Българска литература (1918-1945)" обхваща периода между двете световни войни: от Йовков и Смирненски до Владимир Василев, Георги Цанев и Борис Делчев. В два тома е представено творчеството на близо 70 автори. Тази книга предлага нови писателски имена, нов прочит на класически творби. Изданието е адресирано до всички, които ценят и обичат българското словесно изкуство. Първият том включва периода от 1918 до 1930 година.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^