Българската геополитика (ISBN: 9789544457662)

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници434
Тегло461

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В настоящия труд се изследва главно българската политика към евроатлантическия междудържавен блок, ЕС и Русия. Почти не се разглежда политиката на българската държава към балканските и други страни. Съвременната сложна обстановка на Балканския полуостров налага да се направи специално изследване на нашата балканска политика, като се разкриват проблемите и перспективите на общественото развитие в глобализиращия се свят.
При изследването на българската геополитика са използвани основно класовият подход и материалистическият метод, който "свежда политическите конфликти до борба на интереси". Прилагани са също и методите на диалектиката, статистическите групировки и сравнения.
С подбраните методи и подходи са изследвани редица аспекти и направления на българската геополитика. Разкрити са нейните основни проблеми и са изведени важни изводи, обобщения и оценки, които могат да послужат при разработване на бъдеща геостратегия за управление на българските геополитически интереси.
Изследването е предназначено за широк кръг от читатели. То може да се ползва най-вече от учени, политици, държавници, преподаватели и студенти.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^