Българската литература и началото на ХХІ век (2013)

Българската литература и началото на ХХІ век (2013)

от 10,80 лв 3 оферти
Описание
Този том е своеобразно хронологично продължение на две предишни книги от Пламен Дойнов – монографичният двутомник „Българската поезия в края на ХХ век (2007) и литературнокритическ ият сборник „Литература в междувековието. Поглед към българската литература. 2000–2003 (2004).

Тази книга се стреми да очертае литературното поле в началото на новия век, да открои и дефинира различните тенденции във фикционалното и нефикционалното писане, да постави литературните творби и събития в по-динамичен социокултурен контекст. Така се получава колкото критическа хроника на литературата от началото на ХХІ век, толкова и проблемна картография на литературното поле, съществуващо в непрестанни напрежения с политиката и пазара, с историята и волята за новаторство. И ето, че едва започналото столетие се оказва някак разколебано в началото си, в режим на една нестабилна „нормализация, в която кризата за нови идеи в литературата може да бъде овладяна единствено от едно по-търпеливо, по-честно литературноисторичес ко говорене и писане за случващото се в съвременността.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^