Българската самостоятелна църква в Илирия (ISBN: 9789549670103)

Българската самостоятелна църква в Илирия (ISBN: 9789549670103)

от 7,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиИстория, Религия
Езикбългарски
Брой страници126
Тегло155

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Преиздаването на книгата на архимандрит Кирил Рилски — „Българската самостоятелна църква в Илирия и нейната апостолска древност – кратък историко-канонически очерк — не е случаен акт. Това издание идва в контекста на въпросите на деня, които преживява българският народ, и историческото обосноваване на техните отговори. То идва и като ретроспекция на темите и идеите, занимавали поколения наред интелигенти и умни писатели, изследователи и мислители.

В нашата писмена култура има много непопулярни, а и направо непознати на последните поколения текстове, извори и коментари относно българската политическа, културна и религиозна история. Гледните точки на техните автори, идеите, тълкуванията често са съвсем различни от официалните научни позиции, осмислящи историческите факти и засягащи съдбата на народа ни.

Тези страници съвсем не са малко. Може да се каже, че това е една пълноводна река с много притоци и ръкави. Този текст е един от тях, а с издаването на настоящата книга целим и съдействаме да стане отново активен.

С това издание се цели още и популяризиране на идеята за автохтонния, т. е. балканския произход на българите, както и за тяхното пълноценно участие в историческите събития на Балканския полуостров преди и след идването на голямата Христова идея. Историята на българската самостоятелна църква в Илирия, разказана от архимандрит Кирил Рилски, ни връща към духовната история на човечеството, връща ни и към ранното християнство и българското място в неговата история.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^