Български език и литература за 5. клас Подготовка за външно оценяване (ISBN: 9789541806500)

Български език и литература за 5. клас Подготовка за външно оценяване (ISBN: 9789541806500)

от 3,60 лв 2 оферти
Описание
През учебната 2007/2008 г. Министерството на образованието и науката за първи път организира външно оценяване на знанията и на уменията по български език и литература на учениците от 5. клас на СОУ.
Целта на проверката е чрез единен за всички петокласници в страната изпитен инструментариум (тестови задачи и преразказ на художествен текст) обективно да се установи равнището на езиковата и на литературната подготовка на подрастващите.

Тенденцията е в края на всяка следваща учебна година поредният клас от средното училище да завършва с външно оценяване на постиженията по различните предмети. Предназначението на книгата е да се подпомогне подготовката на петокласниците за успешно представяне на изпита за външно оценяване. Чрез включените в помагалото задачи се проверява равнището на овладените от учениците езикови, литературни и социокултурни компетентности, които са заложени като цели на обучението по български език и литература в пети клас на средната училищна степен.
Сборникът има три относително самостоятелни части: 12 теста (по петнадесет задачи) по български език; 12 теста (по петнадесет задачи) по литература; 12 тек­ста със задачи към всеки от тях.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^