Български език за 9. клас (ISBN: 9789540110585)

Български език за 9. клас (ISBN: 9789540110585)

от 5,31 лв 3 оферти

Офертите за продукта

 

Български език за 9. клас за задължителна подготовка

Още 1 офертиЗатвори офертите
5,31 лв
Информация в магазина
към магазина »
slaveikov.bg
 

Български език за 9. клас за задължителна подготовка

5,61 лв
Информация в магазина
към магазина »
bookpoint.bg
Описание
Ключови думи Учебник
Език български

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Учебникът за 10. клас е част от поредицата учебници на издателство „Просвета за 9. , 10. , 11. и 12. клас. В него, както и в другите три учебника,
има четири раздела. Първият – Езикът в социокултурния контекст, помага да се ориентираме в това кога едно общуване е успешно, при какви условия протича, кои са участниците в него, какви са целите им, какви жанрове и стилове се предпочитат при оформянето на текстовете. В учебника за 10. клас се акцентира върху научния и върху художествения текст. Вторият – Езикът в текстовете, подготвя и упражнява уменията на учениците да използват възможностите на езика в съответствие с комуникативните си намерения и с книжовните норми. Третият и четвъртият раздел усъвършенстват устните и писмените речеви изяви на учениците. Всяка урочна статия започва с Лингвистична информация, която запознава с нови понятия или обогатява знанията за вече изученото. Прилагането на тази информация става с помощта на задачите от рубриката Речеви дейности. В учебника има и рубрика Общуването и интернет, която дава възможности учениците да се възползват от Световната компютърна мрежа. След всеки раздел има задачи за Проверка и самопроверка на езиковата подготовка.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.