Българският народен езиков гений (2014)

Българският народен езиков гений (2014)

от 9,00 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, Българска литература, Езици, Езици
Езикбългарски
Брой страници160

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

За живота и силата на древното, предкубратово българско царство много малко се знае. Отсъдено било това царство да погине. Но не и да угасне мисията на българите.

Историческите бури грубо изкорениха и разчупиха дървото на прабългарската държава. Една вейка от него падна върху Старопланинския полуостров, вкорени се здраво в неговите недра и тук вече израсна с още по-голяма сила и слава Дъбът на Българството. Първоначално избраното племе за въздигане на славянството се разпиля, без да се затрие, като изпълнено с градивна сила семе от него, сплотявайки славянските племена из просторния полустров, създаде основите на Българска държава и на Български народ в новата история на човешкия род.

Тук не ще разискваме въпроса за расовата принадлежност на прабългарите. Във всеки случай, водените от Аспарух българи са били арийци, а не монголоиди, както се самозаблуждават мнозина от техните далечни потомци в III Българско царство. Но каквито и да са прабългарите по племенен произход, това не накърнява достойнството на славянската основа на образувалия се впоследствие единен български народ върху Балканския полуостров.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^