Българско-английски речник на църковните термини (2012)

Българско-английски речник на църковните термини (2012)

Българско-английски речник на църковните термини (2012)

от 10,80 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, История, Речници, Религия
Езикбългарски
Брой страници222

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Речникът обхваща основната догматическа и литургическа терминология на Православната църква, както и термини от областта на християнската етика, каноничното право, църковната история, архитектура, изкуство, химнография и книжнина. Включени са също термини от аскетическата православна традиция, агиографски термини, имена на църковни празници, титулуване на клира и др. Обърнато е специално внимание на свързаните словосъчетания и изрази, с които се улеснява практическото използване на застъпената лексика в естествено звучаща английска реч. В по-малка степен речникът съдържа и понятия, специфични за римокатолицизма и протестантизма, а също и някои религиозни и философски понятия. Предназначен е за преводачи, специалисти в областта на богословието и за всички, които желаят да използват коректно православната богословска терминология и църковна лексика при устно или писмено общуване с англоезични събеседници.
Съставителите на речника са преводачи на православна богословска литература и преподаватели по английски език във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^