Българското монетосечене 1880-2010 (ISBN: 9789549246117)

Българското монетосечене 1880-2010 (ISBN: 9789549246117)

от 170,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиАнтики, Археология, История
Брой страници462
Тегло2244

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Българското монетосечене (1880-2010)е уникално издание. Книгата е в бутиков тираж от 99 броя и всеки екземпляр има индивидуален номер. В авторския колектив на книгата, воден от Николай Цветанов, са Валентина Григорова-Генчева, Иля Прокопов, Николай Жерев и Радко Георгиев. Изследването „Българското монетосечене (1880-2010) е базирано на нумизматичната колекция на Николай Цветанов.
Монетите са едни от най-точните носители на информация. Те са отражение на икономическите и политическите условия в държавата. Този, който може да чете по тях, може да направи изводи и констатации, скрити от официалните летописци.
Многогодишният професионален опит на екипа в областта на нумизматиката гарантира, че от книгата ще получите една безпристрастна картина, изчистена от фолклора на обикновените търговци и събирачи на монети. Всяка една от частите подробно анализира периодите, през които минава българското монетосечене в исторически план: от Княжеството и Царството през социализма и Републиката.
Книгата, заедно с подробния каталог на българските монети, не е предназначена само за нумизмати, колекционери и други, свързани с тематиката специалисти. Тя е за всеки, който би отделил поне малко време, за да я разгърне. Който би искал да намери нещо ново и интересно по въпроса за съвременното българско монетосечене. И не само... В книгата се публикуват и коментират за първи път ценни снемки на документи от българските държавни архиви. Новаторско е и изследването на монетовидни знаци (медали, медальони, накити, жетони и др. ), свързани пряко с българското монетосечене.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^