Българското Средновековие (2008)

Българското Средновековие (2008)
Описание
В тази книга се разглеждат някои "загадки", "бели петна" или "тъмни места" от средновековната история на България и Балканите. Смисълът й не е в самоцелното търсене на сензации, а в предизвикателството да се опитаме да узнаем нещо повече за различни събития, политически и културни процеси, както и за видни, но недостатъчно известни днес личности от онази далечна епоха. Предлаганата книга не е "строго" научна, като надеждата и амбицията на автора е поместените в нея текстове да бъдат интересни и полезни не само за специалистите, преподавателите и студентите, а за по-широк кръг читатели.
Авторът

Пламен Павлов е преподавател по история на Византия и средновековните балкански държави (IV-XV в. ) във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" в различни периоди е лектор в ПУ "Паисий Хилендарски", ШУ "Константин Преславски" и Варненския свободен университет. От 1998 г. до 2002 г. е председател на Агенцията за българите в чужбина.
Автор и съавтор на около 200 научни и научнопопулярни публикации (на български, английски, френски, италиански, руски, румънски, унгарски, арабски език).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^