Българското възрожденско общество. Проблеми, борби и постижения (2012)

Българското възрожденско общество. Проблеми, борби и постижения (2012)

от 25,20 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска история, История, Военна история
Езикбългарски
Брой страници528
Тегло859

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Сборникът е в чест на доц. д-р Огняна Маждракова - Чавдарова.
Сборникът е резултат на проект, осъществен от сътрудници от секция "Българите, Османската империя и Европа" в Института за исторически изследвания при БАН. В него са включени 33 студии, статии и съобщения на водещи учени, които възоснова на нови извори, факти, интерпретации и оценки се опитват да осветлят важни демографски, социални, стопански, идейни и политически процеси в българското общество и на Балканите през XIX и началото на ХХ век, както и да видят под различен ъгъл тяхното отражение в съвременната научна литература.
С трудовете си приятели и колеги, ученици и последователи изразяват своята почит към доц. Огняна Маждракова - Чавдарова, чието многостранно творчество, прецизност и проникновен поглед към миналото я открояват като един от най-изтъкнатите съвременни познавачи на епохата на Българското национално възраждане.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^