Цар Калоян (ISBN: 9789545093883)

Цар Калоян (ISBN: 9789545093883)
Описание
Монографията Цар Калоян е на добре познат съвременен български историк, който е доказал качествата си на изследовател и популяризатор на нашето минало. В новата си книга Веселин Игнатов е осъществил един успешен опит за исторически портрет на големия български държавник, дипломат и военачалник цар Калоян (1197–1207 г. )
Цар Калоян, една от най-ярките личности в българската история и Европейското средновековие, неведнъж е привличал вниманието на историци и писатели. Колкото и да е странно обаче, книгите, посветени конкретно на царуването на Калоян, са твърде малко. В този смисъл предлаганата монография представлява удачно съчетание между аналитично научно изследване и образователен текст, който дава много добра представа за епохата и нейните най-изтъкнати личности.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^