Casebook по римско облигационно право (ISBN: 9789547306530)

Casebook по римско облигационно право (ISBN: 9789547306530)

Casebook по римско облигационно право (ISBN: 9789547306530)

от 20,70 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници472

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата е предназначена за семинарни занятия на студентите от първи курс на юридическите факултети. Акцентът е върху самостоятелната работа на студентите върху оригинални фрагменти от съчиненията на римските юристи.
Дадена е достатъчна допълнителна информация за авторите на фрагментите - римски юристи от класическата епоха, и са поместени кратки встъпления към отделните теми, което позволява да се откроят основните проблеми във всеки текст. Препращанията към норми от съвременни закони от германското, австрийското и българското законодателство разкриват както приемствеността с институтите на съвременното право, така и някои важни отлики. Научен редактор на българския превод е Теодор Пиперков, преподавател по римско право в ЮФ на СУ \"Св. Климент Охридски\".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^