Централна Стара планина Ч. 1: от Кашана до Беклемето/ Туристически пътеводител (2014)

Централна Стара планина Ч. 1: от Кашана до Беклемето/ Туристически пътеводител (2014)

от 21,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиАтлас, География, Географски карти, Пътуване
Езикбългарски
Брой страници252
Тегло400

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Основната задача на настоящият пътеводител е да се опишат и покажат нагледно голяма част от туристическите пътеки и маршрути, маркирани или не, които започват от някъде в ниското и завършват на централното било, а качил се там всеки да реши сам за себе си накъде ще поеме.

Продължителността на маршрутите са дадени в двете посоки: на качване и слизане. Това са чистите времена за преминаване, при средно темпо на вървене, без да са включени почивките. И това всичко при нормални метеорологични условия. При гъста мъгла, снежни натрупвания и други времето за преминаване по даден маршрут значително се увеличава.

Една част от маршрутите са достъпни през цялата година, други само в безснежните периоди. През зимните месеци, при наличието на сняг, задължително и с повишено внимание трябва да се преминава само по зимната маркировка, като при изкачването на върховете ползването на пикел, котки и снегоходки е задължително.

В отделните части са описани накратко всички хижи, заслони, населени места, изходни пунктове, забележителности, защитени територии, резервати, паметници и други обекти, свързани с планината.

Почти всички маршрути преминават през територията на Национален парк Централен Балкан, а голяма част и през защитени местности и резервати. Описаните в пътеводителя пътеки са само за нагледно представяне как и от къде би могъл да се пресече Балканът, като всеки турист е длъжен да спазва разпоредбите на Паркова дирекция и други органи, и сам за себе си да преценя от къде може да преминава.

Условно маршрутите са групирани по населени места или местности, от които започват, като краят им почти винаги е на централното Старопланинско било.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^