Чичо Весо Облия (ISBN: 9789545530807)

Чичо Весо Облия (ISBN: 9789545530807)
Описание
Упражнения по стил

Да се упражняваш стилистично а ла Кьоно е трудна, но увлекателна работа; наркотик - няма отърване. Освен туй е и полезно за въображението.
Въпреки всичко, мойте упражнения по стил са вторични; аз съм епигонът, оригиналът - Кьоно. Нещо повече - за да е по-смешно под тентите през невероятните летни дни и вечери, аз - плебеят - дръзнах да се лиша от някои стилистични фигури, а даже и да добавя нови неща; иначе казано - да побългаря сюрреалиста. Другата разлика е, че при Кьоно началната историйка се разказва по 99 различни начина, а при мен - по 59. За толкова ми стигнаха силите. И нервите...
А колкото до някои волности на изказа - прощавайте, но това, както казва моят приятел Валери Найденов, е езикът, на който говори народът.

Юри Лазаров
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^