Човекът, който (ISBN: 9789543670291)

Човекът, който (ISBN: 9789543670291)
Описание
След стихосбирките „Четири цикъла (в съавторство с Ваня Константинова), 2005 г. , изд. „Буквите, „Делта 2005 г. , изд. „Омофор и „Момичето, което. . , 2008 г. , изд. „Арс в творческата биография на Божидар Пангелов логично идва и поетичната книга Човекът, който… на изд. Пергамент. Не само защото в нея се срещаме с познатите, но и сякаш други, образност, теми, идеи и отличаващият се стил на този поет от предишните негови книги. Стиховете тук са за пространствата на човека и във човека. И не за човека изобщо, а за мислещия, чувстващия, небезразличен човек. Това е поезия, която назовава нелекостта на битието, но битието не като бит, а като духовно случване. В царството на духа времето, временното, ежедневните усилия, наложени от практическата необходимост, се стопяват, превръщат се в щрих, в мазка.

Защото отправната точка е наистина висока – вярата, съчувствието, любовта и надеждата. Така, въпреки нелеката проблематика и неизбежната тъга, стихотворения и изобщо цялата книга, са светли, възхождащи, небезизходни.
Именно фокусът върху възхождането на човека е онова, което превръща тази стихосбирка в книга; книга за Човекът, който…

Божидар Пангелов е роден и живее в София. По образование е икономист, професия, която практикува и в момента. Под псевдоним bogpan е широко известен със стиховете си, публикувани в интернет литературни сайтове като bukvite. bg/, tetradka. buntarite. com/, glosi. bgland. net/, grosnipelikani. net/ и др. Публикувал е и в периодичния литературен печат - в сп. Глоси, сп. Страница, участвал е в няколко антологични сборника с поезия. Има личен авторски блог на адрес: //bogpan. wordpress. com/.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^