Човешката природа и обществото (2012)

Човешката природа и обществото (2012)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
***
Въпросът за връзката и взаимната зависимост между човешката природа и обществото е интересувал философите още в древността. Аристотел в книгата си „Политика" обяснява поведението на хората и общественото устройство с „вродената" природа на човека, която го кара да прави всичко, за да оживее и да създаде потомство. Държавата като „завършена общност" е „възникнала заради съхранението на живота, но съществува, за да може ди се живее по-добре". Психоаналитиците Фройд, Макдугъл и Маслоу доказват, че поведението (и мотивацията) на човека се определя от собствената му природа и от средата, в която живее.

В съвременната литература няма цялостен и последователен анализ на особеностите на човешката природа и на механизмите, чрез които тя обуславя поведението на отделния човек и отношенията му с другите хора в обществото.

При изследването на тези въпроси стигнах до изводи, които се оказаха различни от досегашните ми представи и от известните научни хипотези.

***
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^