Човешкият фактор (2005)

Човешкият фактор (2005)
Описание
Онова, което наистина е нужно на нашия свят, твърди Ким Висенте, е технология, която да бъде в полза на хората. Технологическите нововъведения се осъществяват с такива бързи темпове, че ние изоставаме, неспособни да бъдем в крак с тях. Заобиколени сме от обекти, в работата с които са възможни грешки от страна на хората от електронните часовници и електрически печки до операционните, самолетните кабини и командните зали на ядрените електроцентрали. Непрестанно възникват проблеми, някои от които крият потенциална опасност от катастрофа, при положение, че конструкциите се проектират без да бъде взета предвид човешката природа. Нашата реакция на този проблем е била да създаваме по-усложнени технологии -поддържайки омагьосания кръг, докато се опитваме да бъдем в крак с развитието.

В този близък до хората, новаторски труд Висенте показва ясно и образно по какъв начин е възможно да преодолеем все по-разширяващата се пропаст между хората и технологиите. Той изследва всякакви нива на човешката дейност - от простите неща като координацията между погледа и ръцете до сложни човешки системи като правителствените органи за регулиране и това каква е ползата на бизнеса от производството на стоки, които са по-лесни за употреба. Той ни показва защо жизнено ни засягат реформите в системата на авиацията и здравеопазването, както и ежедневните ни отношения с технологиите.

Чрез една достъпна и занимателна проза Ким Висенте предлага решения, които имат огромно въздействие върху човешкия живот и които ще станат предмет на спорове край масата по време на вечеря, в правителствата, търговията и ръководните органи на корпорациите.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^